Elfogadta az egykori vidám parki terület átalakítására tett nagyobb mértékű állatkerti fejlesztést a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén

Elfogadta az egykori vidám parki terület átalakítására tett nagyobb mértékű állatkerti fejlesztést a Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén, valamint döntött a Pannon Park Projekt 200 millió forintos támogatásáról is.

A Vidám Park egykori területén az elfogadott átalakítási terv szerint átmeneti jellegű állatkerti kiállítások, látványosságok és egyéb ideiglenes szórakoztató elemek létesülnek és működnek mindaddig, amíg a területre tervezett, szubtrópusi állatokat és növényeket felvonultató Pannon Park Projekt megvalósítása meg nem kezdődik.

Az átalakítási alternatíva célja, hogy 2014-ben minél nagyobb mértékben legyen elérhető az attrakciókkal felszerelt vidám parki rész és minél kisebb legyen az elzárt zóna.

Így a tervek szerint látható lesz a kialakítandó Mesepark leendő állatos bemutatóinak egy része, a Pannon Park Projekt előzeteseként a Kárpát-medence és az ősmagyar legendárium házi- és vadállatai, valamint művészeti kiállítások rendezésére is lehetőség nyílik majd az egyes vidám parki épületekben.

Az állatkert ezen változat szerint működtetni fogja a körhintát, a barlangvasutat, valamint a park hangulatába illő, a területen maradt műemléki játékokat.

A közgyűlés szerdán jóváhagyta a Pannon Park Projekt előkészítését célzó, 200 millió forintos vissza nem térítendő támogatás folyósítását is a Fővárosi Önkormányzat számára.

A közgyűlés korábbi határozatainak megfelelően a budapesti Vidám Park 2013. szeptember 30-án beszüntette tevékenységét és decemberben megtörténik a terület, valamint a helyszínen maradó épületek és műemléki játékok átadása a Fővárosi Állat- és Növénykert részére.