Kövér szerint a közös képviselők szabotálják a rezsicsökkentést

A baloldal nem tudja túllicitálni a rezsicsökkentést, de a Fidesznek és szimpatizánsainak nem szabad elkényelmesedniük, jövőre ugyanis nem a népszerűségi versenyt, hanem a választást kell megnyerniük – adott jó kis interjút az országgyűlés elnöke a Magyar Hírlapnak.

 

kövér lászló
Kövér LászlóFotó: Rosta Tibor

 

Kövér arra intette Széles Gábor lapjának nem annyira baloldali olvasóit, hogy még egyszer nem szabad megengedniük olyan hibákat, mint 2002-ben. Hogy ekkor melyek voltak a hibák, azt nem fejtette ki, de vélhetőleg az elbizakodottságra gondolhatott.

Kövért arról is megkérdezték, hogy vajon 2002 tapasztalatai alapján folytatnak-e negatív kampányt Bajnai ellen, de persze a házelnök megnyugtott mindenkit, hogy

ez nem negatív, hanem emlékezetfrissítő kampány

Ugyanis nem engedhetik meg azt az „arcátlanságot” hogy valakit olyan képet fessen magáról, mintha vagy nem lenne múltja a politikában, vagy pedig csak jót tett volna. Bajnainak ezért

ki kellett csavarnunk a kezéből az ecsetet

 

A házelnök a rezsicsökkentésről szólva úgy vélekedett, hogy a baloldal szorult helyzetben van, hiszen 2013-ig „negyven évre visszamenően” sohasem csökkentek a megélhetési költségek, és „minden épeszű ember” tudja, hogy a rezsicsökkentéssel személyesen is jól jár.

 

Kövér azért felfedi, hogy sokan próbálják itthon is gáncsolni a rezsicsökkentést, például a szolgáltatók, akik megpróbálták a számlákon eltitkolni, illetve a közös képviselők, akiknek a nagy része „lenyelte a csökkentést a közös költségben” – állítja a társasházi viszonyokban is nagyon tájékozottnak tűnő házelnök.

 

Az interjúból az is kiderült, hogy korábban Kövér maga is úgy gondolta, hogy az országgyűlési- és az európai parlamenti választást egy időben kéne tartani,

ez azonban választástechnikai okokból mégsem lenne egyszerű feladat, sőt komoly problémákat is okozna

 

Kövér László elárult néhány részletet a most folyó parlamenti átalakításról: az új Országgyűlés első ülésnapján kétszázötven parlamenti szék lesz majd az ülésteremben; a hátsó és az oldalsó, az ülésvezető elnökhöz közel eső székeket kiveszik.

 

Forrás: index.hu