A Vienna Insurance Group megvásárolta a magyar AXA Biztosítót

viennaA Vienna Insurance Group AG Wiener Versicherung Gruppe (VIG) megállapodást kötött az AXABiztosító Zrt. üzletrészei 100 százalékának megvásárlásáról, de a felvásárlást még engedélyezniük kell az illetékes felügyeleti és versenyfelügyeleti hatóságoknak – közölte a VIG egyik magyar leányvállalata, az Union Biztosító hétfőn az MTI-vel.

A vételárat a közlemény nem tartalmazza, mivel titoktartásban egyeztek meg a felek.

A Vienna Insurance Gr oup 1996 óta aktív a magyar biztosítási piacon, és az országot fő piacai közé sorolja. A vállalatcsoport az Union Biztosítóval (amely kompozit biztosító) és az Erste Biztosítóval (amely csak életbiztosító) együtt közel 6 százalékos piaci részesedést birtokolt 2013 harmadik negyedévének végén, ezáltal a teljes piacon a 8. helyen áll.

axa„Az AXA Biztosító kiegészíti portfoliónkat az életbiztosítási ágazatban, amely főként a unit-linked termékek területén rejt kiváló lehetőségeket” – idézi a közlemény Peter Hagent, a Vienna Insurance Group vezérigazgatóját.

A Magyar Biztosítók Szövetsége (MABISZ) adatai szerint szeptember végéig az Union 26 milliárd, az Erste 9,4 milliárd, míg az AXA 9,1 milliárd forint díjbevételt ért el.

 

Forrás: mti.hu