Vádat emeltek a liftes gyilkos ügyében

Nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt vádiratot nyújtott be a liftes gyilkosként emlegetett 23 éves férfi ellen a Fővárosi Főügyészség. A vádlott 2012 szeptemberében szabadult fegyházbüntetéséből, és úgy határozott, hogy újabb erőszakos, vagyon elleni bűncselekményeket követ el – fogalmazták meg a vádiratban.

A vádlott 2012. október 21. és 2012. december 7. között a III. kerületben három, az esti órákban magányosan hazafelé tartó nőt támadott meg azért, hogy értékeiket fenyegetéssel vagy erőszakkal megszerezze. Áldozatait követte, majd a liftben támadta meg, és tapétavágóval súlyosan bántalmazta őket.

Az egyik sértett a bántalmazás során elszenvedett sérülések következtében pár napon belül meghalt a kórházban, de egy másik nő esetében is „kizárólag a véletlennek, illetve a sértett lélekjelenlétének és védekezésének volt köszönhető”, hogy nem szenvedett akár halálos sérüléseket – írta a főügyész.

A közlemény szerint a vádlott a vádiratban szereplő bűncselekmények elkövetését részben beismerte. A főügyészség életfogytig tartó fegyházbüntetés kiszabását indítványozta. A cselekmény jogi minősítése nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, amelynek a törvény szerinti maximális büntetési tétele az életfogytiglan.

Forrás: mti.hu