Metángázt mértek egy zalaegerszegi társasházban

Metángázt mértek a tűzoltók egy zalaegerszegi társasházban, ahová szerda este az erős gázszag miatt tett bejelentésre vonultak ki – közölte a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

    

Bangó Szilárd elmondta: a Göcseji út egyik tízemeletes társasházából érkezett a bejelentés, hogy gázszagot éreznek. 
    

A gázcsapok elzárását követően a zalaegerszegi tűzoltók műszerei két lakószinten is nagyobb mennyiségű metángázt mutattak ki, de a mért adatok az épületben sehol sem érték el az „alsó robbanási határértéket”, az otthonát tehát senkinek nem kellett elhagynia. 
    

A tűzoltók átszellőztették az épületet, a gázszolgáltató szakemberei pedig még szerda este elkezdték az épület valamennyi gázcsatlakozópontjának átvizsgálását, amelyet csütörtökön is folytattak. A házban központi gázkazánnal fűtenek és melegítik a vizet, ezért az egyes lakásokhoz csupán egy-egy gázbekötés tartozik, ezeket vizsgálják át a gázszolgáltató munkatársai. 
    

Bangó Szilárd hozzátette: a metánt legnagyobb koncentrációban a szemétledobó környékén mérték, ezért a katasztrófavédelmi szakemberek azt is vizsgálják, hogy az abban esetleg felgyülemlett hulladék bomlásából származott-e a gáz. A katasztrófavédelem mobil laborja csütörtökön újból méréseket végez az épületben, a társasház közös képviselője pedig a szemétledobó kitisztíttatásáról gondoskodik.

Forrás: mti.hu