Duna House: márciusban nőtt az ingatlantranzakciók száma

A Duna House becslése szerint márciusban országosan 8124 ingatlan adásvétel volt, 21 százalékkal több a tavaly márciusinál; a növekvő kereslet mellett az árak enyhe növekedése is elképzelhető.

A viszonylag erős idei ingatlanpiaci forgalom a harmadik hónapban sem esett vissza, sőt az adásvételek száma az elmúlt két év egyik legjobb adata lett. Ennél jobbak csak a 2011. év végi, 2012. év eleji hónapokban voltak, amikor a végtörlesztéssel egy időben a kombinált mikrohitel program átmeneti csúcsot okozott a piacon – írja közleményében az ingatlan franchise hálózat.

A 8124 darab tranzakció 21 százalékkal több a tavaly márciusi adatnál, és az első negyedéves, eddig összesen közel 21 ezres darabszám is 12 százalékos növekedést jelent 2013 azonos időszakához viszonyítva.

Ez a trend ugyan túlmutat a szezonalitáson, de az összehasonlítást torzíthatja, hogy tavaly márciusban még nehezítette a kemény időjárás az értékesítési folyamatokat, és több tranzakció a későbbi hónapokra csúszott – mutat rá a Duna House, amely úgy látja, hogy a fokozott eladások és a növekvő kereslet mellett nem kizárt az árak enyhe növekedése sem.

Forrás: mti.hu