Felkészült a Főtáv a fűtés folytatására – hideg napok

Felkészült a Főtáv Zrt. arra, hogy a lehülés miatt megrendeléseket kapnak a fűtés folytatására – közölte a Budapesti Városüzemeltetési Központ (BVK) szerdán az MTI megkeresésére.

Tájékoztatásuk szerint a jogszabály szerinti fűtési időszak szeptember 15-étől május 15-éig tart, vagyis a Főtávnak ebben az időszakban kell fűtésszolgáltatásra rendelkezésre állnia.
    

Április 15-e és május 15-e között a lakóközösségek és a távhőszolgáltató közötti közüzemi szerződés mellékletét jelentő üzemviteli megállapodások alapján végzi a Főtáv a fűtési rendszer kikapcsolását. A megállapodástól a ház képviselete eseti megrendeléssel eltérhet.

N_9    

A szerződés „felülírására” különleges szabályok nincsenek, az indítást vagy a leállítást azonban egy formanyomtatványon kell jelezni – közölte a BVK. A tulajdonosok nevében jellemzően a közös képviselet, vagy fűtési megbízotti feladatokat ellátó, az épület közössége által felhatalmazott személy járhat el.
    

Az idei enyhe tél átlagosan körülbelül egy havi fűtési hődíj megtakarítását eredményezte. Az egyes fogyasztók lakásaiban azonban nagyon jelentős hőfogyasztásbeli különbségek lehetnek, így a megtakarítás is nagy szélsőségek között változhat – írta válaszában a városüzemeltetési központ.

Forrás: mti.hu