A K&H megháromszorozta piaci részesedését az új lakáshitelek piacán

A K&H Bank egy év alatt megháromszorozta, 4,5-ről 13 százalékra növelte piaci részesedését az újonnan kihelyezett lakáshitelek piacán – közölte a hitelintézet hétfőn az MTI-vel.

A K&H a lakáshitelek iránti élénkülő keresletet tapasztalt 2013 negyedik és 2014 első negyedévében. A közlemény szerint az államilag támogatott és a piaci alapon nyújtott lakáshitelek is népszerűek, továbbá egyre több, hitelét rendben fizető adós választja a meglévő hitelt kedvezőbb törlesztőrészletű megoldásra váltó hitelterméket.

A banknál 2013 utolsó negyedévében az azt megelőző hasonló időszakhoz képest több, mint duplájára nőtt a hitelfelvételek száma. Az új igényléseken belül minden harmadik igénylő támogatott lakáshitel iránt érdeklődött. Ez a felfutás 2014 első negyedévében újabb lendületet kapott, és tovább nőtt a lakáshitel igénylések és folyósítások száma.

Bába Ágnes, a K&H Bank lakossági banki divízióért felelős vezérigazgató-helyettese szerint a kereslet növekedéséhez hozzájárult a kedvező kamatkörnyezet és a csökkenő teljes hiteldíj mutatók is.

A közleményben kifejti, hogy az ügyfelek átlagosan 11 millió forint értékű, városi ingatlanokat vásároltak a támogatott lakáshitel segítségével. A korábbi évek hitelfelvételi trendjeinek megfelelően jellemzően 6 millió forint összegű hitelt vettek fel, 16 év futamidőre. Többségében 60 négyzetméter alapterületű városi lakásokat, illetve 130 négyzetméter nagyságú házakat választottak az ügyfelek.

Forrás: mti.hu