Lezárult a Társasházi felújítási pályázat – A 150 millió forintos forrásra 273 pályázat érkezett

Homlokzat-, tető- és liftfelújításra, akadálymentesítésre, környezettudatos, megújuló energiaforrások létesítésére és egyéb nagyobb munkálatokra pályázhattak a társasházak. Ferencváros Önkormányzata 2014-ben is 150 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosít a felújításokra.

Idén is nagy volt az érdeklődés a Társasházi felújítási pályázat iránt. Belső- és Középső- Ferencvárosból 198, a József Attila-lakótelepről pedig 75 pályázat érkezett – tájékoztatta honlapunkat Madár Éva, a Vagyonkezelési, Városüzemeltetési és Felújítási Iroda vezetője.

Pályázni lehetett városképi, várostörténeti, iparművészeti értékű épületrészek felújítására, cseréjére, restaurálására, eredeti állapot helyreállítására; közterületről látható homlokzatok felújítására, szigetelésére; erkélyek, függőfolyosók felújítására, életveszély elhárítására; tetőfelújításra, tetőszigetelésére, a kémények és bádogozás szükség szerinti felújításával; villámvédelmi rendszer felújítására; feleslegessé vált antennák, reklámtartó szerkezetek eltávolítására; belső homlokzat, udvar felújítására; függőleges és vízszintes teherhordó épületszerkezetek megerősítésére, cseréjére a járulékos munkákkal együtt; közös tulajdonú közüzemi vezetékek cseréjére, felújítására; környezettudatos, megújuló energiaforrások létesítésére vagy fűtéskorszerűsítésre; akadálymentesítésre; felvonó cseréjére vagy felújítására, központi vészjelző bekötésére; kapubejáró, lépcsőház felújítására; nyílászárók, lépcsőházi üvegportál (hőszigeteltre történő) cseréjére vagy felújítására.

A napokban folyik a pályázati anyagok felbontása és döntésre való előkészítése a Városfejlesztési, Városgazdálkodási és Környezetvédelmi Bizottság számára. A döntést követően, 15 munkanapon belül a Vagyonkezelési, Városüzemeltetési és Felújítási Iroda írásban értesíti a pályázókat az eredményről.

 

Forrás: ferencvaros.hu