Emelik az iskolakezdési támogatást az I. kerületben

Az I. kerületben júliustól több gyermek részesülhet iskolakezdési támogatásban, amelynek összegét emelte is az önkormányzat. A kerület képviselő-testületének döntése értelmében emellett csökken a nem lakás célú helyiségek bérleti díja.

A budavári önkormányzat kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy iskolakezdési támogatásra az I. kerületben lakcímmel rendelkező általános, vagy – a 19. életévét még be nem töltött – nappali tagozatos középiskolás gyermeket nevelő család vagy egyedülálló szülő jogosult, meghatározott jövedelmi feltételek mellett. Ezt július 1-jétől szeptember 15-ig igényelhetik a családok, akik a 10 ezer forintra emelt támogatást Gyermekvédelmi Erzsébet-utalvány formájában kapják meg.

A kerület azt is közölte: júliustól – az alapterület függvényében 5-20 százalékkal – csökkentették a nem lakás célú helyiségek bérleti díját, ezzel segítve a helyi vállalkozókat. A nagyobb – sok esetben csak korlátozottan hasznosítható területrészekkel rendelkező – helyiségek bérlői ennél nagyobb kedvezményt kapnak.

Az I. kerületi önkormányzat egyúttal arról is tájékoztatott, hogy folytatódik az útfelújítás a Budai Várban. A Kard utcát szeptemberig 31 millió forintból újítja meg a kerület, a Szentháromság tér és a Szentháromság utca felújítása pedig augusztus elejére elkészül.

Forrás: mti.hu