Milliárdos lakóparki csalás Debrecenben

Több mint egymilliárd forint értékben vett át pénzt lakásépítéshez egy debreceni cég hét munkatársa több száz sértettől, a pénzt azonban saját céljaikra használták fel – közölte a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság sajtóreferense szerdán az MTI-vel.

Plásztán-Kopcsa Kamilla elmondta: a cég dolgozói 2005 januárja és 2011 decembere között több mint 200 sértettel kötöttek adásvételi előszerződéseket, illetve szerződéseket.

A társaság tagjai több mint egymilliárd forint értékben vettek át pénzt a lakásvásárlóktól, azonban az összegeket a finanszírozó pénzintézetnek nem fizették be, hanem saját céljaikra használták fel. A sértettek így nem szereztek tulajdonjogot a kifizetett ingatlanokban – ismertette a részleteket a sajtóreferens.

Hozzátette: a rendőrség a 37 és 60 év közötti nőket és férfiakat csalás, sikkasztás, hűtlen kezelés, közokirat-hamisítás, pénzmosás, csődbűncselekmény bűntett és magánokirat-hamisítás vétség elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya július 15-én befejezte a nyomozást Á. Ferenc, K. Tímea, L. Gábor, L. László, N. Márta, Sz. Tamás és Sz. Veronika debreceni lakossal szemben és az ügy iratait vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségnek – tájékoztatott a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

Forrás: hirado.hu