Józsefváros jelentős forrásokat von be társasház-felújításokba

A korábban adósságszolgálatra fordított százmilliókat társasházak felújítására fordítja a józsefvárosi önkormányzat, amely azt is vállalja, hogy megduplázza a házak rezsicsökkentésből félretett forrásait.

A kerületi önkormányzat pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az elmúlt négy évben csaknem 900 millió forintot kaptak a társasházak felújításra, s ezt jövőre további 5-600 millió forinttal tudják megemelni. Ez az a korábban adósságszolgálatra fordított összeg, amely az állami adósságátvállalás után a kerületnél marad.

Józsefváros emellett arról is döntött, hogy ha a házak a rezsicsökkentéssel megspórolt összegeket összegyűjtik egy megtakarítási alapba, akkor ezt az önkormányzat megduplázza.

A közlemény szerint csak idén 120 millió forintból újulnak meg lakóházak és 31 millió forint jut energetikai rekonstrukcióra; az Európa Belvárosa és a Magdolna Negyed Programban pedig 200 millió forint jutott társasházak, önkormányzati épületek, a lakóépületek energiatakarékossági fejlesztéseire.

Forrás: mti.hu