Budapest: vadonatúj alacsonypadlós buszokkal fiatalodik a járműflotta

Eredményes közbeszerzéssel zárult a BKK és a BKV együttműködésében kiírt tender, így 15 db fix és opcionálisan, a források rendelkezésre állásának függvényében további 60 darab új Mercedes Conecto autóbusz érkezhet hónapokon belül Budapestre. Az autóbuszok 100%-ban alacsonypadlós, akadálymentes és a legszigorúbb környezetvédelmi besorolásba (EURO 6) tartozó szóló járművek lesznek, amelyeket a BKV Zrt. üzemeltet majd.

Az eljárás eredményeként a BKV buszflottája is végre ismét új járművekkel bővül. Az eredményhirdetés megtörtént, a szerződéskötés tíz nap múlva lehetséges, amennyiben nem indul jogorvoslati eljárás. A győztes ajánlattevőnek a szerződés aláírását követő 6 hónapon belül kell leszállítania a budapesti arculatnak megfelelő égszínkék, légkondicionált, alacsonypadlós járműveket. Az autóbuszok várhatóan 2015 tavaszán állnak forgalomba a főváros útjain.

mercedes_conecto_0628_2

A 2013-tól folyamatosan érkező újabb buszok 99%-os megbízhatósággal működnek. Az autóbusz-ágazatban a műszaki hibából eredő járatkimaradások számát az 1990-es évek vége óta nem látott szintre, mintegy 75 %-kal szorítottuk vissza, ma már 1% alatti a járatkimaradások aránya. Az eredmények az utasok visszajelzéseiben is tükröződnek: az utaselégedettségi vizsgálatok szerint az új buszok minőségét 88,5%-uk tartja jónak vagy kiválónak.

bkk.hu