Szerdától ismét teljes vonalon közlekedik az 1-es villamos Budapesten

Szerdán befejeződik az 1-es villamosvonal felújítása Budapesten, így a szerelvények ismét a Bécsi út és a Közvágóhíd között szállítják az utasokat – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden az MTI-vel.

A felújítás egy év és két hónapja alatt 16 kilométer villamospályát újítottak fel, 24 megállót építettek át, megújult az áramellátási rendszer, 20 kilométer felsővezetéket cseréltek ki és felkészítették a vonalat a jövőre érkező, a mostani Tatra villamosoknál hosszabb spanyol CAF villamosok fogadására – írták.

A Bécsi út és a Közvágóhíd között a menetrend szerinti villamosközlekedést már nem akadályozó, befejező munkákat januárig elvégezik, egyebek mellett a végleges forgalmi rendet alakítják ki, növényeket telepítenek és a vakok közlekedését könnyítő hangjelző berendezéseket szerelnek fel.

A BKK jelezte, hogy jelenleg is zajlik a vonal 3,2 kilométeres meghosszabbítása a jelenlegi Közvágóhíd végállomástól a Rákóczi híd-Szerémi út-Hengermalom út vonalon a Fehérvári úti ideiglenes végállomásig. Az újonnan épült vonalszakaszt várhatóan 2015 februárjában adják át az utasforgalomnak.

Az 1-es villamosvonal kivitelezési költsége nettó 27 milliárd 490 millió forint.

Forrás: mti.hu