Útdíjat vezettek be a komlói társasházakban + VIDEÓ

Úgy látszik 2015 az útdíjak éve lesz, és már nemcsak az autósokat sarcolják meg, hanem a gyalogosokat is. Komlón legalábbis kiépítettek egy forradalmian új beléptetőrendszert, melyben a tízemeletes társasházak lakói csak telefonhívással tudják elindítani a liftet.

A Népszabadság azt írja, hogy a lifthasználatot korlátozó megoldást hét társasházában vezették be, és az volt a céljuk, hogy a közös költséggel tartozó lakókat fizetésre ösztönözzék. A hét lift átépítése 700 ezer forintba került, de a befektetés máris sokszorosan megtérült: 4 millió forintnyi tartozást sikerült beszedni.

A zseniális találmányt egy komlói cég tulajdonosa, Pap Zoltán fejlesztette ki, és szabadalmaztatta is az ötletét. A liftvezérlő rendszer azonosítani tudja a telefonszámokat, és ha egy adós hívja fel az indításhoz használt számot, nem indul el.

Budaházy György, a szövetkezet vezetője a lapnak elmondta, hogy  az adósságot felhalmozók nagy része valószínűleg azért nem fizeti a rezsit, mert nem lát esélyt a lakás megtartására. Hozzátette, a liftes módszer bevezetése után főleg a felső szintek lakói rendezték a tartozásukat.

Forrás: index.hu

Videó: rtl.hu