Budapest leggyönyörűbb lépcsőháza, legmagasabb építménye és egy titokzatos Pest-környéki sivatag egyetlen klipben + VIDEÓ

Rég jelentkezett az Urbanistán a hajdan népszerű Budapest-klip sorozat, aminek legfőbb oka, hogy ma már nem esünk hasra attól, ha egy külföldi filmben, klipben tűnik fel a főváros. Persze azért ma is vannak kevésbé agyonfilmezett, frankó területei a városnak – egy jó hete is bemutattunk párat -, úgyhogy nagyon megörültem, amikor megkaptam a fenti klipet. (A klipben szereplő Margit körúti társasház közös képviseletét a Magyar Társasház Kft. látja el.)

A kisfilmet a World In Motion Project alkotói készítették. Ez a filmes csapat minden évben kiír egy pályázatot Ingyen klip neked! címmel. A legutóbbi nyertes egy olyan együttes lett, mely a lektorok, tipográfusok és olvasószerkesztők legnagyobb bánatára a mïus nevet viseli. Ettől függetlenül remek klipet dobtak össze nekik.

Minket persze elsősorban a helyszínek érdekelnek, bár a világító dizájnruhák is már-már építészeti témának tűnnek. Na akkor lássuk sorra őket!

  • A Weiss Manfréd Vállalatok Elismert Nyugdíjpénztára Bérháza. Elég hülye név, maradjunk abban, hogy a Weiss Manfréd-ház. Aki kicsit is imádja a modern budapesti építészetet (hm, de lehet-e valamit kicsit imádni?), az ismeri ennek a Margit körúti épületnek a lépcsőházát. A Városképp blog írt róla egykor remeket. Már csak az archív képek miatt is érdemes átkattintani, mert hát milyen klassz volt már az eredeti lépcsőház kockás (!) falakkal.
  •  Az Észak-Budai Kogenerációs Fűtőerőmű tornya. Hát ez is elég hülye név, maradjunk annyiban, hogy az óbudai Főtáv-kémény, legalábbis így hívja mindenki. Ez Budapest legmagasabb építménye (nem épülete ugye), de az országos listán is az előkelő hetedik helyet foglalja el. Egyszer-kétszer az Urbanistán is szó esett róla, például, amikor végigvettüka budapesti távfűtés 1800 éves történetét.
  • A Fóti-sivatag. Na ez annyira hülye név, hogy nincs is, csak én neveztem el így. Ezek a felvételek ugyanis egy Fót környéki homokbányában készültek, de sikerült annyira jó képeket elkapni, hogy teljesen olyan, mintha tényleg egy sivatagban játszódna az egész.

Még több kép a galériában, na meg természetesen a klipben!

Forrás: index.hu / szerző: ZUBRECZKI DÁVID