A kerület rendőrkapitánya fogta el a betörőket

Szomszédok figyeltek fel a gyanúsan viselkedő nőre és férfira a Szondi utcai társasházban.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitánysága nyomozást folytat G. Béla 46 éves, valamint H. Ágnes 41 éves budapesti lakosokkal szemben lopás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a két gyanúsított 2015. április 6-án 18 óra 40 perc körüli időben illetéktelenül bement egy Budapest VI., Szondi utcai társasházba. A bejelentő számára ismeretlen volt a pár, ezért figyelni kezdte őket. A férfi és társa a földszinten megkísérelt benyitni az ottani lakásokba. Amikor nem jártak sikerrel, tevékenységüket az első emeleten folytatták. A bejelentővel szemben lévő lakás bejárati ajtaján lévő vasrácsot a férfi kézzel kinyitotta, az ajtó ablakát betörte, majd mindketten bemásztak a lakásba. A szomszéd ezt követően telefonon értesítette a rendőrséget. A helyszín közelében járőrözött körzeti megbízottakkal közösen a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitányság vezetője. A bejelentést követően rövid időn belül a helyszínre érkeztek és a két személyt tetten érték.

Velük szemben a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja le, egyúttal előterjesztést tettek előzetes letartóztatásuk indítványozására

Forrás: police.hu