A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége közleménye

A Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége felszólítja a devizaadósokat, hogy az elszámolás vitatását ne csak a hitelt folyósított pénzintézetnél tegyék meg, hanem azoknál a követelés kezelő cégeknél is, ahol a tartozásukat nyilvántartják.  A faktor cégeknek a panasz kézhezvételétől számítva 5 munkanapjuk van az elszámolás megküldésére. Az elszámoltatási igény bejelentéséhez csatolni kell a bank által megküldött bizonylatokat is és az abban szereplő kevesebb tartozás alapján, forint alapon kell az elszámolást a faktor cégeknek elvégezniük.

Az elszámolást a bankok a szerződés felmondásáig készítik el, de a követeléskezelők még továbbra is az eredeti és magasabb összegű nyilvántartás adataiból számolnak, ami magasabb végösszeget eredményezett, ezért abból levonni a banki elszámolás különbözetét nem lehet, mert az az adósok becsapását jelentené. A követeléskezelőnek az elszámolás elkészítéséhez az új adatból kell kiindulnia, így a végösszegnek is kevesebbnek kell lennie.

Szövetségünket értetlenül áll az adósokat nem megfelelően tájékoztató kormányzati propaganda előtt, ahol csak azért keletkezik valakinek több millióval nagyobb adóssága, mert nem kellően tájékozott.

Továbbiak:https://www.facebook.com/devizaadosok

Kiadó: Devizaadósok Érdekvédelmi Szövetsége

 

 

Forrás: mti.hu