Vállalati együttműködés a lakásautomatizálási technológia egységesítésére

Az ABB, a Robert Bosch és a Cisco System Inc. nemzetközi technológiai cégek közös vállalatot hoznak létre az okos otthonok (smart home) vezérlését végző nyílt forráskódú szoftverek fejlesztésére a lakásautomatizálási technológia egységesítése céljából – tájékoztatta kedden az MTI-t az ABB Kft. médiapartnere.

A közös vállalat, a mozaiq operations GmbH a lakásautomatizálásban használt különféle alkalmazások és eszközök közötti kölcsönös kompatibilitást, a készülékek közötti kommunikációt biztosító nyílt forráskódú szoftverplatform fejlesztésével foglalkozik majd.

A tervek szerint a felhasználók az egységes szoftverplatformnak köszönhetően akadálytalanul és könnyedén tudják majd készülékeik és eszközeik szolgáltatásait saját igényeikhez igazítani – függetlenül annak gyártmányától.

A mozaiq szoftverplatform egyszerű, de biztonságos adatcserét tesz majd lehetővé különböző típusú eszközök és felhasználóik között, s ezáltal új szolgáltatások széles skáláját teszi elérhetővé.

Az üzleti ökoszisztéma megteremtésével az ABB, a Bosch és a Cisco a szoftverplatform fejlesztése során a kooperáció elősegítésére, és az érdekelt felek különféle igényeinek és szempontjainak figyelembe vételére törekszik.

Forrás: mti.hu