A végrehajtások leállításáért tüntettek károsultak

A végrehajtások leállításáért tüntettek károsultak az egyik bank szegedi fiókjánál. Valamennyien ugyanattól az építkezési vállalkozótól vettek társasházi lakást. A vállalkozó eltűnt a pénzzel, mire a bank a lakástulajdonosoktól követelte azt a pénzt, amelyet a vállalkozó jelzáloghitelként felvett. A bíróság a pénzintézetnek adott igazat, kilakoltatás vár azokra a családokra, amelyek nem tudnak fizetni.

„Az első lakót holnap délben végrehajtás útján kilakoltatják,  elveszik tőle az ingatlanját. Ezt mindenáron és minden eszközzel meg akarjuk akadályozni. Ezen túlmenően pedig szeretnénk rábírni a Raiffeisen Bankot, hogy elfogadva az építési vállalkozó ajánlatát zárja le ezt az ügyet” – jelentette ki Szabó Bálint, a károsultak képviselője.

 

A károsultak egy része tudott a bank jelzálogjogáról, őket a vállalkozó azzal nyugtatta, hogy tehermentesíti az ingatlant.

A pénzintézet jogi képviselője szerint is az építési vállalkozó a felelős, ám a banknak még joga van elárverezni a lakásokat. „Jelen esetben arról van szó, hogy az átvett vételárat nem fizették be a pénzintézetnek. Gyakorlatilag ismeretlen a sorsa előttünk, és ezért a bank jogosan él a zálogjogával” – mondta Szabó Tamás.

A károsultak szeretnék elérni, hogy a bank állítsa le a végrehajtásokat.

Forrás: hirtv.hu