Józsefvárosi önkormányzat: eredményesek a kerületi városfejlesztési programok

Egész Józsefvárosban emelkednek az ingatlanárak és a Corvin-negyed után a Magdolna-negyed ingatlanainak értéke is ugrásszerűen növekszik az OTP friss Lakóingatlan értéktérképe szerint – tájékoztatta a VIII. kerületi önkormányzat csütörtökön az MTI-t.

A Józsefvárosi önkormányzat sajtóirodája a közleményben felhívta a figyelmet arra, hogy az elemzés szerint az idei év első három negyedévében a Magdolna-negyedben több mint 50 százalékkal nőtt az ingatlanok értéke, amivel Budapesten az élen állnak.

Közölték: egyre több a visszaigazolás arról, hogy működnek a józsefvárosi városfejlesztési programok és beérnek a Józsefváros újjáépül program eredményei.

A 2010 óta tartó Józsefváros újjáépül programban a közintézmények és közterületek megújítása után a társasházaknál is elkezdték ezt a munkát, ami tovább növeli majd „az ingatlanok értékét és Józsefváros vonzerejét” – írták. Hozzátették: a következő években folytatódnak a városfejlesztési programok, és a tervek szerint megkezdődik az Orczy-negyed újjáépítése is.

Forrás: mti.hu