Biztonságban érzi magát? – Fókuszban a társasházi tűzvédelem

A Józsefvárosi Önkormányzat olyan társasházi programsorozatot indít útjára, amely a legújabb szakmai ismeretekre készíti fel a kerületi közös képviselőket. Az első szakmai est – amelyen több előadás is elhangzik – február 4-én lesz a H13 Diák és Vállalkozásfejlesztési Központban.

A mindennapi munkában kíván segíteni Józsefváros önkormányzata azzal az előadássorozattal, amelyben a legújabb jogszabályi változásokat mutatják be a közös képviselőknek.

Az első alkalom február 4-én, 18 órától lesz a H13-ban – mondta lapunknak Weisz Gábor Miklós, a programsorozatban közreműködő Magyar Közös Képviselők Egyesületének (MaKKE) szakmai igazgatója.

Hozzátette: a programok mindenki számára közérthető módon ismertetik a legújabb szakmai tudnivalókat. Nemcsak a közös képviselőknek szólnak az előadások, az eseményen mindenképpen érdemes részt venniük azoknak a társasházi tulajdonosoknak, számvizsgáló bizottsági tagoknak is, akiket komolyabban foglalkoztatnak a társasházukra vonatkozó jogszabályok és az épületek műszaki állapota.

Az első előadások a tűzvédelmi szabályok változását járják körül. Nagyon fontos kérdésről van szó, csak az utóbbi két hétben nem volt olyan nap, hogy társasházi tűzeset ne került volna a hírekbe – emelte ki Weisz Gábor Miklós.

Mint hangsúlyozta: a tűzesetek minden épületben, családi házban nagy károkat, esetenként szörnyű tragédiákat okozhatnak, amik egy-egy társasházban hatványozottan jelentkezhetnek. A tűzesetek több mint fele az elektromos hálózatok és a fűtőberendezések számlájára írható.

Nem véletlen, hogy a biztosítói felmérések eredményei is azt mutatják, hogy a tulajdonosok negyede a tűzkártól tart a legjobban.

A szakértő ugyanakkor leszögezte: a társasházakban élő több, mint 4 millió ember élet- és vagyonbiztonságának növelése nemcsak megfelelő tűzvédelmi szabályzatokból és tűzriadó tervekből áll.

Előbb-utóbb érdemes megkezdeni a társasházállomány műszaki állapotának komplex és koncepcionális felújítását is.

Az első szakmai estet február 4-én, csütörtökön 18 órától rendezik a H13-ban, a programon részt vesz Sára Botond alpolgármester is. Az eseményen többek között a társasházak tűzvédelmi feladatairól lesz szó, a részvétel ingyenes.

Forrás: jozsefvaros.hu