Fókuszban a társasházak – Stratégiai együttműködés a Magyar Közös Képviselők Egyesületével

Stratégiai együttműködés kötött a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Magyar Közös Képviselők Egyesülete március 22-én, Budapesten.  A megállapodást a tárca képviseletében Czepek Gábor közigazgatási államtitkár, a Magyar Közös Képviselők Egyesülete (MaKKE) részéről pedig Weisz Gábor Miklós szakmai igazgató látták el kézjegyükkel. Az eseményen a tárca megállapodást írt alá a Hulladékgazdálkodók Országos Szövetségével is.

A tárcával elsősorban a jogszabályok előkészítése terén számít szorosabban együttműködésre a szakmai szervezetekkel – mondta Czepek Gábor. Hozzátette: a partnerségi viszony lehetővé teszi, hogy a gazdaság növekedése és a magyar családok életminősége szempontjából kulcsfontosságú területeken jól átgondolt jogszabályok szülessenek, amelyekbe szervesen beépülnek a szakma észrevételei, javaslatai. Czepek Gábor beszélt arról is, hogy a tárca a lakosságot érintő energiahatékonysági pályázatok kapcsán is számít a MaKKE szakmai együttműködésére.

A közigazgatási államtitkár azt is elmondta, hogy törvényi előírás nyitja meg a stratégiai megállapodások megkötésének lehetőségét azon szervezetekkel, amelyek készek a kölcsönös együttműködésre, és amelyek az adott jogterület szabályozásának előkészítésében társadalmi érdeket jelenítenek meg.

A megállapodás szerint a minisztérium a meghatározott tárgykörökben készült tervezeteket legkésőbb a kormányzati szervekkel való egyeztetés megkezdésekor megküldi a stratégiai partnereknek, de a szervezetek maguk is javaslatot tehetnek jogszabályok elkészítésére.

Forrás: makke.hu