Újabb 100 millió forint társasházak felújítására – Minden eddiginél több pénzre pályázhatnak a lakóközösségek

Újabb 100 millió forintot fordít az önkormányzat Józsefvárosban a társasházak felújítására a képviselő-testület csütörtöki döntésével, így az idei forrás 600 millió forintra emelkedett, ami minden korábbinál magasabb összeg – közölte a Józsefvárosi Önkormányzat sajtóirodája.

Ezzel együtt 2015-ben és 2016-ban eddig összesen több mint 1,2 milliárd forintot biztosított az önkormányzat erre a célra. Emellett a társasházak körülbelül még egyszer ennyit tesznek hozzá önerőként a felújításokhoz, vagyis két év alatt mintegy 2,5 milliárd forintból szépülnek meg a kerületi társasházak.

Az önkormányzat célja, hogy a közterületek és közintézmények elmúlt években elvégzett felújítása után, a Józsefváros Újjáépül program folytatásaként a józsefvárosiak szűkebb lakókörnyezete is megújuljon, közvetlen életkörülményeik is tovább javuljanak. 2015-ben elkezdődött a társasházak megújításának időszaka Józsefvárosban, amit az önkormányzat a következő években is folytatni fog és a város lehetőségeihez mérten a lehető legnagyobb forrást biztosítja hozzá – olvasható a közleményben.

Forrás: jozsefvaros.hu