Vádat emeltek egy józsefvárosi drogkereskedő csoport húsz tagja ellen

Vádat emeltek egy húsz emberből álló kábítószer-kereskedő bűnszervezet tagjai ellen, akik egy VIII. kerületi társasházban tároltak és árultak drogot – tájékoztatta a fővárosi főügyész kedden az MTI-t.

Ibolya Tibor közölte: a társasházban 2012 és 2015 között összehangolt bűnszervezet működött, amely kábítószerek, köztük új pszichoaktív anyagok kereskedelmével foglalkozott. A bűnszervezetet az ügy elsőrendű vádlottja, egy 44 éves budapesti nő hozta létre és irányította, abban kizárólag az ő tudtával és engedélyével lehetett részt venni.

Az elsőrendű vádlott egy hierarchikus, több szintből álló rendszert épített fel. A közvetlenül alatta lévő szinten a családtagjai, rokonai álltak, akik felügyelték, irányították az árusítással foglalkozó társaikat, emellett részt vettek a tudatmódosító szerek beszerzésében, adagolásában, csomagolásában is.

A bűnszervezet legalsó szintjén lévő kereskedők – akik szoros elszámolás, ellenőrzés alatt álltak – a józsefvárosi társasházban, az irányítóktól kapott instrukciók alapján, nappalos-éjszakás váltásban árulták a drogokat.

A bűnszervezet tagjai a nagyobb mennyiségű árut általában a társasház közös helyiségeiben, így a lépcsőházban, a falban, a belső udvaron rejtették el.

Az ügyben a VIII. kerületi ügyészség bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette és új pszichoaktív anyaggal bűnszervezetben, kereskedéssel elkövetett visszaélés bűntette miatt húsz emberrel szemben nyújtott be vádiratot.

Forrás: mti.hu