Napelemeket gyártó cég kezdte meg működését Veszprémben

Napelemeket gyártó cég kezdte meg működését Veszprémben, a vállalat új telephelyén 8 ezer háztartás számára elegendő napelemet gyárt évente – tájékoztatta csütörtökön az MTI-t a Corecomm SI Kft. ügyvezetője.

Horváth Balázs elmondta, hogy a cég új, 1200 négyzetéteres telephelyén közel félmilliárd forintból új épület létesült és új olasz gyártmányú gyártósoron állítják elő

a 270 watt teljesítményű napelemeket, amelyekből egy átlagos társasház energiaszükségletét 8-12 darab fedezi.

Hozzátette: a napelem-gyártás új profil a cégnél, kiegészítve a 2015. óta működő veszprémi telephely korábbi két üzletágát, ahol különböző védelmi megoldásokat és kapcsoló berendezéseket, illetve szünetmentes áramellátást lehetővé tevő berendezéseket gyártanak. Az ügyvezető elmondta, hogy a napelemek eladása várhatóan évi 500 millió forinttal növeli a bevételt, ami a vállalat teljes árbevételének közel egynegyede.

A cég korábbi veszprémi telephelyén 30 ember dolgozik, a napelemeket gyártó üzemben 8 munkavállalót alkalmaznak – mondta az ügyvezető. Horváth Balázs elmondta, kezdetben elsősorban olasz alapanyagokkal dolgoznak, a közeljövőben a magyar alapanyagokon kívül távol-keleti országokból és az unióból vásárolnak majd.

Az ügyvezető közölte: május végén kezd a cég teljes kapacitással termelni, és ha sikerül elnyerni egy folyamatban lévő uniós pályázatot, akkor a gyártókapacitás a jelenlegi 20 megawattról közel 45 megawattra nőhet majd.

Horváth Balázs elmondta azt is, hogy a vállalat 1999-ben az Amerikai Egyesült Államokban, a hadsereg európai érdekeltségeinek energetikai- és információs rendszerének kiszolgálására jött létre, az első magyarországi telephelyet 2001-ben Veszprémben hozták létre, 2015. óta Corecomm SI Kft. néven működnek.

A Corecomm SI Kft. belföldi és export értékesítéseinek árbevétele 2014-ben megközelítette, 2015-ben pedig meghaladta az 1,3 milliárd forintot, adózott eredménye 2014-ben 49,5 millió, 2015-ben 55,5 millió forint volt a nyilvános cégadatok szerint.

Forrás: mti.hu