Meghirdették Az év háza pályázatot

Idén is meghirdették Az év háza pályázatot, amelyre családi házak és kis társasházak tervezői június 20-ig küldhetik be pályaműveiket.

A tervezők bármely Magyarországon megvalósult, legfeljebb 4 lakásos lakóépülettel, lakóépület bővítéssel, felújítással vagy nyaralóépülettel pályázhatnak az építtető hozzájárulásával. A pályázat célja megismertetni és számba venni azokat a minőségi építészeti alkotásokat, amelyek környezeti és gazdasági szempontból is tükrözik a mai kor építészetét. A fődíj 500 ezer forint – közölte a kiírás kommunikációjával foglalkozó cég csütörtökön az MTI-vel.
A legjobbnak ítélt pályaművek részt vehetnek a visegrádi négyek családi házait bemutató nemzetközi vándorkiállításon, amelynek célja minden évben górcső alá venni a négy ország családi ház építészetét.
A pályaműveket Dévényi Sándor, a Magyar Művészeti Akadémia tagja, Sáros László György, a Magyar Építőművészek Szövetsége elnöke, Noll Tamás, a Magyar Építész Kamara elnöke, Szoják Balázs, Az év háza díj kurátora, valamint Bachmann Bálint, Ferencz Marcel, Kravár Ágnes, Molnár Csaba és Sisa Béla építész bírálja el. Az eredményeket október 7-én, az építészet világnapján hirdetik ki.
A részletes pályázati kiírást a www.buildrendezvenyek.hu oldalon olvashatják el az érdeklődők.

 

forrás: mti.hu