OGY – NGM-államtitkár: 20 ezer háztartás cserélheti le a mosógépet modernebbre

Mintegy 20 ezer háztartás cserélheti le a mosógépet az Otthon melege energiahatékonysági program következő elemében – mondta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztés- és klímapolitikáért, valamint kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkára hétfőn az Országgyűlésben egy azonnali kérdésre válaszolva.

Szabó Zsolt közölte, még az első félévben szeretnék kiírni a mosógépcsere-programot, a nyertesek 30-40 ezer forintot kaphatnak energiahatékony mosógép vásárlására.

Felidézte, hogy az Otthon melege programot azért hirdették meg, hogy a legkevésbé energiahatékony ingatlanok felújításában segíteni tudják a lakosságot.

Szabó Zsolt elmondta, hogy a 2014-2020-as uniós költségvetés keretében további programok lesznek, ezek értéke 240 milliárd forint lesz, és ezek keretében a magyarországi ingatlanállomány ötven százaléka megújulhat.

Az államtitkár ezt annak kapcsán mondta, hogy Varga Gábor (Fidesz) azonnali kérdésében azt kérdezte, milyen lakossági energiahatékonysági pályázatokra lehet még számítani. Felhívta arra a figyelmet, hogy a magyar ingatlanállomány hetven százaléka, 3 millió ingatlan energetikailag nem megfelelő állapotban van.

Forrás: mti.hu