Jó úton a Nádor utca – és az Önkormányzat is segít

Egymást követik a felújítások az V. kerületi társasházban. A Nádor utca egyik prominens épületének tulajdonosai közgyűlésen határozták el, hogy indulnak az Önkormányzat által kiírt felújítási pályázaton. Saját és önkormányzati forrásból terveztük kivitelezni a szükséges és a régóta tervezett munkálatokat.

A felújítások időszerűek voltak, egyrészt a hatósági korlátozások elkerülése miatt, másrészt a további károsodások elkerülés végett.

Ebben az évben a 4 nagyobb munkálat közül 3 műszaki minősítésű, míg egy inkább esztétikai jellegű volt. Utóbbi a kapualj és a lépcsőház felújítása, ami részben visszaadja régi patináját a belvárosi társasháznak. Más így hazaérkezni, élni a Társasházban.

Az ereszdeszkázat és alsó cserépsorok már kiállták az idő próbáját, sőt azon túl is teljesítettek, de XXI. század viharaival szemben már nem tudták felvenni a versenyt. Az utóbbi években olyannyira ázott az alsó ereszdeszkázat, hogy nemcsak a stukatúr potyogott a függőfolyosóra, hanem az esővíz a márvány folyosó márvány lapjaiban is jelentős károkat okozott.

Első lépésben a legjelentősebb tetőrész került felújításra. Az épület formájából fakadóan négyzet alakzatban.

Felújításra került még a tetőjárdák nagy része, és 3 kéménycsoport, ami szintén Önkormányzati támogatást élvezett.

 

Forrás: Magyar Társasház Kft.