Fekete hírek – emberi élet, ingatlanokestek áladozatul a karbantartás hiányának

Meghalt egy idős asszony a kigyulladt X. kerületi lakásában hétfő éjszaka, a másik lakót, egy idős férfit a mentők kórházba vittek – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság kedd reggel a honlapján.

A közlemény szerint a Csilla utcai társasház földszintjén a szobában lévő ágy és a falvédő izzott, ami miatt a lakást ellepte a füst. A tűzoltók eszméletlen állapotban találtak rá az idős nőre és bár doktorszolgálatuk megkezdte az újraélesztését, az asszony a helyszínen meghalt.

A tűzoltók megszüntették az izzást, majd átszellőztették a lakást. A tűzoltók kiérkezése előtt a szomszédok kikísértek egy idős férfit a lakásból, őt a mentők kórházba vitték.

 

Égési sérülésekkel és füstmérgezés gyanújával kórházba vittek II. kerületi otthonából egy idős nőt, akinek kedd délelőtt kigyulladt a konyhája – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Kisdi Máté elmondta: egy Margit körúti társasház negyedik emeletén található lakás konyhájában gyulladt meg a berendezés, a tüzet eloltották.

A tűzoltók kiérkezése előtt egy idős nő kimenekült a lakásból, őt a mentők kórházba vitték – tette hozzá.

 

Eloltották a tüzet a budapesti VII. kerületi Hernád utca egyik épületének padlásán szerdán hajnalban – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság az MTI érdeklődésére.

Tájékoztatásuk szerint a Hernád utcában egy három emeletes társasház tetőszerkezetében harminc négyzetméteren keletkezett a tűz, amelyet eloltottak. Lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

 

Forrás: mti.hu