FIGYELEM! – Ünnepi parkolási és tömegközlekedési rend

A korábbi évekhez hasonlóan a Budapesti Közlekedési Központ idén is folyamatos közösségi közlekedést biztosít az ünnepek idején. December 24-én 16:00 után a nappali járatoknál ritkábban közlekedő éjszakai buszokkal lehet utazni a fővárosban. Szilveszter éjjel jelentősen sűrített, illetve a megszokottnál nagyobb befogadóképességű éjszakai buszokkal biztosítjuk, hogy mindenki eljuthasson úti céljához. Minden utasunknak kellemes ünnepeket kívánunk!

Parkolás

parkolás_2A várakozási övezetekben 2013. december 21-én (szombaton) a munkanap rendje szerint kell fizetni a várakozásért, azonban december 24-étől (keddtől) 2014. január 1-jéig (szerdáig) díjmentesen lehet parkolni. Ez alól kivétel az I. kerületi Várban lévő és a Citadella alatti, a III. kerületi Flórián üzletközpont melletti, valamint a XIII. kerületi Margitsziget északi részén található parkoló. Ezenkívül a szabályozás nem vonatkozik az őrzött, fizetős P+R parkolókra, valamint a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában álló, közterületen lévő mélygarázsokra és parkolóházakra. Tehát a VII. kerületi Baross téren, a Károly körúton, az Erzsébet körúton és a Rottenbiller utca Baross tér és Garay tér közötti szakaszán december 21-én (szombaton) és december 23-án (hétfőn) a munkanap rendje szerint kell fizetni a várakozásért, ugyanakkor december 22-én (vasárnap) és december 24-től (keddtől) 2014. január 1-jéig (szerdáig) nem kell fizetni a parkolásért. A XIII. kerületi margitszigeti parkolóban, az őrzött, fizetős P+R parkolókban (II., Hűvösvölgy végállomás, XIII., Újpest-Városkapu metróállomás, XIX., Kőbánya-Kispest metróállomás) és a VIII. kerületi Rákóczi tér alatti mélygarázsban a megszokott rend szerint kell fizetni a várakozásért.

Közlekedés december 24-én: 16 órától már az éjszakai járatokkal

tomegkozlekedes2013. december 24-én (kedden) a tömegközlekedési járatok reggel és napközben, körülbelül 16:00-ig a szombati menetrend szerint közlekednek. Az utolsó metrószerelvények 15:25-kor érkeznek a Deák Ferenc téri állomásra, ahol az M2 és M3 vonatai kölcsönösen bevárják egymást, majd 15:30-kor indulnak tovább, hogy biztosítsák az átszállás lehetőségét. Ahogy az elmúlt években, a nappali járatok 16 óra körüli utolsó indulása után éjszakai járatokkal lehet közlekedni Budapesten, az éjszakai közlekedés megszokott csatlakozási pontjainak biztosításával. A december 24-éről 25-ére virradó éjjel, nagyjából 23:00 után az éjszakai járatok a – megszokott,  megállóhelyeken meghirdetett – szombat éjszakai menetrend szerint közlekednek. Az éjszakai járatok pontos menetrendje a járatszámokra kattintva érhető el.

 

Forrás: bkk.hu/járatok részletesen