Víz alá került Csepel – FRISSÍTVE: Helyreállították a vízszolgáltatást Csepelen

Durva csőtörés van Csepelen, a víz elöntötte a belvárost: a Kossuth Lajos és a Karácsony Sándor utca teljes hosszában térdig áll a víz, írja egy olvasónk. A vízművek már tud a problémáról.

 

csep_1

 

A csepeli önkormányzat szóvivője, Kitzinger Adrienn az Indexnek elmondta, egy 150 mm-es ivóvíz nyomócső tört el és a víz olyan erővel bugyogott fel, hogy egy fát is kitört. A vízművek ígérete szerint három órán belül, de legkésőbb kora estére már lesz víz az érintett házakban – mondta Kitzinger.

csep_9

A csőtörés két négylépcsőházas panelháztömböt, azaz körülbelül 500 embert érint – közölte Kisdi Máté, a fővárosi katasztófavédelmi igazgatóság szóvivője. Kisdi úgy tudja, a vízet elvezették a csatornák és már félcipőben is lehet közlekedni az utakon. A rendőrség sem tereli már az autókat.

csep_3

Kisdi szerint hamarosan a közerületfelügyelet is a helyszínre érkezik majd, hogy eltakarítsa felszínre került iszapot és a sarat.

forrás: index.hu, képek: mti.hu, csepel.hu

 

Helyreállították a vízszolgáltatást hétfő este Csepelen, ahol korábban csaknem ötszáz ember maradt víz nélkül egy csőtörés miatt.

A Fővárosi Vízművek telefonos diszpécserszolgálata az érdeklődőket arról tájékoztatja, hogy a szolgáltatás este 8 órától újra működik.
Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője korábban azt közölte, hogy egy 150 milliméteres víznyomócső törött el a Kiss János altábornagy utca és a Kossuth Lajos utca közötti füves parkoló területén.
A csőtörés miatt két 10 emeletes panelház összesen nyolc lépcsőházában és egy szolgáltatóházban nem volt vízszolgáltatás. Az épületek előtt két szükségkutat állítottak fel a zavar elhárításáig.
A kiömlött vizet már elnyelték a csatornák, a helyreállítási munkák nem akadályozzák a környék közlekedését.

 

Forrás: mti.hu