Lakástűz miatt több mint hatvan embert menekítettek ki szolnoki otthonából

Kigyulladt egy hetvenöt lakásos, három szintes társasház legfelső szintjének egy lakása Szolnokon; a Mikszáth Kálmán utca egyik középmagas épületében felcsapó lángok miatt hatvanegy embernek kellett elhagynia otthonát csütörtökön, a kora hajnali órákban – közölte honlapján az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság.

A közlemény szerint a tüzet a szolnoki hivatásos tűzoltók alig fél óra alatt megfékezték. A tűzzel érintett lépcsőház azonban füsttel telítődött, három felnőtt és négy gyermek a tetőre menekült. Őket a tűzoltók a már kiszellőztetett lépcsőházon át menekítették ki.

Összesen 19 gyereket és 42 felnőttet mentettek ki. A lakásukat ideiglenesen elhagyók egy része rokonokhoz ment, mások a helyszínen várják, hogy visszatérhessenek lakásaikba – olvasható a közleményben. Hozzátették: a rendőrség kellő számú járművet biztosított ahhoz, hogy mindenki melegben várhassa ki az utómunkálatok elvégzését.

A tűzoltók a teljes épületet áramtalanították, s mivel a vízvezeték is megsérült, a vízművek szakembere átvizsgálja a hálózatot. A történtek során senki sem sérült meg.

ÚJ INFORMÁCIÓK:

Nem térhettek vissza otthonaikba Szolnokon annak a Mikszáth Kálmán utcai társasháznak a lakói, amelynek legfelső emeletén nem sokkal éjfél után tűz keletkezett – közölte az MTI-vel az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság csütörtök reggel.

A közlemény szerint a lángok megolvasztották a villanyvezetékeket, ezért a szolgáltató egyelőre nem kapcsolta vissza az áramot a hetvenöt lakásos társasházban.

A szakemberek csütörtökön vizsgálják meg a keletkezett károkat és azt, hogy mikorra javítható meg az elektromos hálózat.

Az intézkedés hatvanegy embert érint – tizenkilenc gyermeket és negyvenkét felnőttet -, akik közül senki nem élt az ideiglenes elhelyezés felkínált lehetőségével, lakhatásukat maguk oldják meg.

A tűz eloltása és az épület átvizsgálása után éjszaka – rendőri segédlettel – a legszükségesebb dolgokat elhozhatták lakásaikból.

 

forrás: mti.hu