Csőtörés miatt ki kellett menekíteni egy tömbház lakóit Várpalotán

Csőtörés miatt menekítették ki egy tízemeletes tömbház lakóit a Veszprém megyei Várpalotán hétfőn késő este – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

A közlemény szerint a Felsőinkám utcában lévő házat a kilencedik emelet egyik lakásában történt meghibásodás miatt elöntötte a víz, ezért az ott élőket ideiglenesen ki kellett költöztetni. Az intézkedés mintegy harminc embert érint, akik számára megnyitották a városi művelődési házat melegedőhelyként.

A teljesen átázott épületet átvizsgálja egy statikus, illetve az áramszolgáltató szakembere is, ezt követően döntik el, hogy mely otthonokba térhetnek vissza az emberek, és kiknek az elhelyezését kell huzamosabban megoldani.

A katasztrófavédelem munkáját a város polgárőrsége és a Magyar Vöröskereszt helyi szervezete is segíti. A tömbház kiürítésénél speciális feladat volt az idős és mozgásukban korlátozott emberek kikísérése az épületből. A műszaki mentést pétfürdői hivatásos tűzoltók végzik.

A lakók többsége az éjjel visszatért otthonába a Veszprém megyei Várpalotán, ahol csőtörés miatt menekítették ki egy tízemeletes tömbház lakóit – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) a Facebook-oldalán.

 

Frissítés:

A Felsőinkám utcai tömbház lakóit hétfőről keddre virradó éjszaka kevéssel éjfél előtt menekítették ki az épületből a pétfürdői hivatásos tűzoltók azt követően, hogy a kilencedik emelet egyik lakásában történt csőtörés miatt a házat elöntötte a víz.

A kimenekítés negyven embert érintett, számukra melegedőhelyként megnyitották a városi művelődési házat. A közlemény szerint öt embert rokonoknál helyeztek el, harmincöten azonban – miután szakemberek átvizsgálták a csőtörés miatt teljesen átázott épületet – visszatértek otthonukba, annak ellenére, hogy reggel fél nyolcig mind a víz-, mind az áramszolgáltatás szünetel az épületben.

A melegedőhelyként megnyitott művelődési házat továbbra is készenlétben tartják.

Forrás: mti.hu