Két tűzoltó ellen emeltek vádat vesztegetés miatt

Két tűzoltó ellen emelt vádat vesztegetés miatt a Központi Nyomozó Főügyészség. A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság állományába tartozó tiszt és nyugállományú társa egymillió forintot kért egy vállalkozótól, hogy az általa épített társasház megkapja a szakhatósági engedélyt – hangzott el az M1 csütörtök déli híradójában.

    

A vádirat szerint egymillió forintot kért egy építési vállalkozótól 2012 májusában a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság egyik századosa azért, hogy egy társasház megkapja a tűzoltóság szakhatósági engedélyét. A tiszt soron kívüli ügyintézést is ígért, de azt mondta, ha nem kapja meg a kért összeget, elutasítja a kérelmet. A tűzoltó és a vállalkozó között egy nyugállományú alezredes, a parancsnokság egyik volt osztályvezető-helyettese közvetített. Ő vette át a csúszópénzt is – ismertették.  
    

A Híradóban Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője azt mondta: a nyugalmazott tűzoltó alezredest egymillió forint készpénz átadásán érték tetten. Ellene és társa, a tűzoltó százados ellen „hivatali vesztegetés elfogadásának bűntette miatt” emeltek vádat a Fővárosi Törvényszéken.
    

A tetten ért alezredest őrizetbe vették, majd a bíróság előzetes letartóztatásba helyezte. Jelenleg szabadlábon védekezik. A vesztegetési pénzt átadó vállalkozó ellen megszüntették az eljárást, mert önként feltárta a korrupciót – hangzott el a Híradóban.

Forrás: mti.hu