Felülvizsgálatot lehet kérni a gázszolgáltató megállapításai ellen

Amennyiben a gázszolgáltató arra kötelezi a családi ház tulajdonosát, illetve a társasházat, hogy a csatlakozóvezetéken, illetve a gázkészülékeken észlelt hibát javítsa ki, a fogyasztó 30 napon belül az illetékes katasztrófavédelmi kirendeltségen kérhet felülvizsgálatot – az erről szóló belügyminiszteri rendelet tervezete a kormány honlapján jelent meg.

    

A nemzetgazdasági miniszter 2012-ben hozott rendeletet arról, hogy a szolgáltatónak a gázmérő cseréjével együtt el kell végeznie a csatlakozóvezeték és a gázkészülék felülvizsgálatát is. 
    

Amennyiben a szolgáltató hibát észlel, arról jegyzőkönyvet vesz fel, és kötelezi a fogyasztót annak a kijavítására. A tervezet szerint ezt lehet felülvizsgáltatni a katasztrófavédelemmel, amely hatóság ilyenkor szakértőt küld ki. 
    

A szakértő véleménye alapján hozott határozat lehet olyan, amely a szolgáltatót a csatlakozóvezeték, illetve a gázkészülék üzembe helyezésére utasítja, vagy kötelezi a tulajdonost a szolgáltató által megállapított hiba kijavítására, vagy pedig a hatóság – az általa feltárt – hiba kijavítására kötelezi a tulajdonost.

 

Forrás: mti.hu