Újra meghirdeti az önkormányzat az épület felújítási pályázatot – 2014 BUDAVÁR

A Budavári Önkormányzat az idei évben is meghirdeti a nagy sikerű épület-felújítási pályázatot. A vissza nem térítendő támogatásra legkésőbb 2014. április 14-ig jelentkezhetnek a társasházak.

Évek óta nagy az érdeklődés az Önkormányzat által meghirdetett épület-felújítási programra, amelynek segítségével mind több kerületi társasház újítja fel a ház homlokzatát, a tetőt a kémény tetősík feletti részét vagy a homlokzatszigetelési munkálatokat. A tavalyi évben összesen 50 millió forint támogatási keret állt rendelkezésre, ennek segítségével a lakóközössége több mint 200 millió forint értékű felújítást valósítottak meg.

Az Önkormányzat az idei évben is meghirdeti a pályázatot, amelyre 2014. április 14-ig jelentkezhetnek a társasházak. A pályázattal az Önkormányzat elsődlegesen azokat a jelentős felújítási munkákat kívánja támogatni, melyek a városkép javítását segítik elő. Ilyen a homlokzat, a kapuzat, a tető, a kémény tetősík feletti részének felújítása. Ezen túlmenően pályázni lehet belső udvari homlokzat, függőfolyosó, valamint lépcsőház felújítására is. A városképi szempontból különösen leromlott állapotú, valamint a helyi védelem alatt álló épületek, illetve az energetikai jellemzők javítását eredményező felújítási munkák – homlokzat hőszigetelés, nyílászáró csere – a pályázat elbírálásánál előnyben részesülnek.

A pályázatokat legkésőbb 2014. április 14-én 1200 óráig kell eljuttatni a Polgármesteri Hivatal Ügyfélszolgálati Irodájába (1014 Kapisztrán tér 1.). A jelentkezési adatlap az ügyfélszolgálati irodákon szerezhető be, valamint letölthető a www.budavar.hu oldalról, a Pályázatok menüpont alatt.

További információ a Vagyoni Iroda munkatársaitól kérhető.

Forrás: budavar.hu