Korszerűsítik a távhőszolgáltatást a debreceni Tócóskertben

Korszerűsítik a debreceni Tócóskerti lakótelep primer távhővezetékeit és hőközpontjait: a 852 millió forintos beruházáshoz 426 millió forint európai uniós támogatást nyert a Debreceni Hőszolgáltató (DH) Zrt. – közölte a város polgármestere szerdán sajtótájékoztatón.

    

Kósa Lajos elmondta: a korszerűsítés mintegy 800 lakás fűtését és használatimelegvíz-ellátását érinti, a kivitelezésre a fűtési szezon vége után, a következő kezdetéig kerül sor.
    

Csonka Tibor, a hőszolgáltató vezérigazgatója hozzátette: a korszerűsítés során 115 hőközpontot és 550 méter távhővezetéket újítanak fel a legkorszerűbb technológiával.
    

A beruházás az energiahatékonyság és az energiatakarékosság növelését szolgálja – jegyezte meg Csonka Tibor, aki elmondta: cégük jelenleg Debrecen lakásállományának közel 40 százalékát látja el távfűtéssel, s a több mint 31 ezer lakás mellett csaknem 2 ezer egyéb felhasználónak biztosítanak távhőellátást.
    

A sajtótájékoztatón elmondták azt is, hogy a cég három, korábban önerőből megvalósított beruházáshoz is nyert támogatást úgynevezett retrospektív pályázatokon.
    

A debreceni Fényesudvari lakótelep távhőszolgáltatási rendszerének korszerűsítésére, a város különböző területein hőtávvezetékek cseréjére, illetve új fogyasztók bekapcsolására összesen 658 millió forintot költöttek az elmúlt 12 évben, amihez most utólag 329 millió forint európai uniós támogatást nyertek – hangzott el a tájékoztatón.

Forrás: mti.hu