Életeket mentett a szén-monoxid-érzékelő – Két gyermek és két felnőtt került kórházba a III. kerületben

A III. kerületben a Dűne utcában álló épület egyik lakásásban szólalt meg a szén-monoxid berendezés szombaton este. A lakásból az Országos Mentőszolgálat két gyermeket és két felnőttet szállított kórházba szén-monoxid-mérgezés gyanújával, mert egyikőjük vérében az FKI Doktor szolgálatának orvosa kimutatta a mérges gázt. A fürdőszobában egy nyílt égésterű, fali, gázüzemű berendezés működött, amit a gázművek szakemberei lezártak. Az eddigi vizsgálatok szerint a levegő utánpótlás nem volt biztosítva a lakásban, légbeeresztő nyílásokat a szakemberek nem találtak.

Szintén megszólalt szombaton a szén-monoxid-érzékelő egy IX. kerületi és egy XIV. kerületi lakásban. Sérülés egyik helyszínen sem történt, viszont a kiérkező tűzoltók és a gázművek szakemberei is egészségre káros szén monoxid-szintet mértek a két ingatlanban. A gázkészülékeket a felülvizsgálatig a szakemberek lezárták.


A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság és a gázművek szakemberei közösen vizsgálják a balesetek körülményeit.

Igazgatóságunk ezúttal is nyomatékkal felhívja a figyelmet a tüzelő-fűtő berendezések ellenőrzésének fontosságára, valamint arra, hogy rendszeresen figyelni kell, nincsenek-e eltömődve a szellőző nyílások.

Forrás: fovaros.katasztrofavedelem.hu