Csúszhat a Széll Kálmán tér felújítása

A BKK meghosszabbította a Széll Kálmán tér átépítésére vonatkozó kivitelezői pályázat határidejét. A lépést azzal indokolták, hogy azt több ajánlattevő is kérte, mondván, a projekt volumenéből és összetettségéből adódóan csak így adhatnak be megalapozott ajánlatot. A tér megújulását továbbra is 2015 őszére ígérik, nem biztos azonban, hogy ez a határidő tartható – írja a Népszabadság.

széll

A közlekedési központ március 26-ra halasztotta a tenderbontás dátumát, hivatalosan a minél szélesebb árverseny elérése érdekében. Sikeres tender esetén legkorábban május végén kerülhet sor szerződéskötésre és a munkák megkezdésére – írja a lap.

széll_3

A Népszabadság rámutatott, hogy már nem először csúszik a felújítás elkezdésének dátuma. A BKK a projekt indításakor még azt tervezte, hogy már 2012-ben elkezdődik a kivitelezés és két év alatt be is fejezik azt. Most, az újabb csúszás után, már csak 440 napot adnak a munkára, ezzel próbálva kompenzálni a politikai viták, a források lassú megszerzése és az elhúzódó engedélyezések miatti lemaradást.

széll_4

A teljes átalakítás költségét 2006-ban még 30 milliárdra becsülték. Ehhez képest 2011-ben Hutiray Gyula azóta lemondott főpolgármester-helyettes 2,5-3 milliárdot tartott reálisnak. A BKK-nak mégis sikerült meggyőznie tavaly a Fővárosi Közgyűlést, hogy a rekonstrukció mintegy 4,8 milliárd forintból valósítható meg teljes körűen, a budai fonódó villamos projekt kapcsolódó része pedig további 2 milliárd forintba kerül. A napilap hozzátette azt is, hogy a beruházásra a kormány és a főváros is biztosított forrásokat, de a budai fonódó villamosra megítélt uniós támogatásból is lecsípnek a tér felújítására.

széll_2

A Széll Kálmán tér felújításáról és a kapcsolódó budai fonódó villamos projektről itt olvashat:
2014.03.11 16:16 Így szépülnek meg Budapest lerohadt terei
2014.03.12 16:51 Síneken száguld Budapest a jövőbe

Forrás: portfolio.hu