Menő közpark épülhet a Nyugati mögött

A Nagykörúttól néhány lépésnyire lehetne végre egy nyüzsgő szabadidőközpontja Budapestnek, ahol zöldben lehet szórakozni, sportolni, játszani, nyilván inni, szórakozni a város egyik legmenőbb közparkjában.

k4_02

A Gyurcsány-kormány a kormányzati negyedet tervezte ide, az épületek már hat éve üresen állnak a Nyugati-pályaudvar mögött. Most a főváros a helyi önkormányzattal összefogva a telek átmeneti hasznosítását tervezi, a hvg.hu is a helyszínen járt nemrég. A terület állami tulajdonban van, 2020-ig nem is tervezik eladni.

Az Egy nap a városban blog azt írja: lennének focipályák, lenne egy terület a tornára, a gördeszkára, lehetne bringázni (BuBi-központ is létesülhetne itt), sakkozni, petanque-ozni, pingpongozni, és talán még egy szánkódomb is elférne a telken.

A Nagykörúttól néhány lépésnyire lehetne végre egy nyüzsgő szabadidőközpontja Budapestnek, ahol zöldben lehet szórakozni, sportolni, játszani, nyilván inni, szórakozni a város egyik legmenőbb közparkjában – írja a blog, ahol fotókat is láthat a nemzetközi előzményekről.

Forrás: hvg.hu