Virágzó Városrét – költöznek be a lakók

Alig egy évvel a bejelentetést követően, hogy az OTP Ingatlan Zrt. fejezi be Győr egyik legnagyobb, újépítésű társasházát, az első lakók már be is költözhetnek a lakásokba. Az épületegyüttes kulcsrakész befejezése mintegy kétmilliárd forintos beruházást jelentett, ehhez szinte kizárólag helyi építőipari vállalkozások közreműködését vette igénybe a beruházó. A modern, színvonalas lakások hozzávetőleges négyzetméterára bruttó 300 ezer forint, a garzontól a családi otthonokon át a tetőtéri „penthouse” lakásig széles a kínálat. A lakások a befektetők körében is népszerűek.

 virágzó városrét

A korábban beruházó nélkül maradt társasház évek óta húzódó problémájának megoldását jelentette, amikor 2012 októberében az évtizedes beruházói tapasztalattal, és korábbi fejlesztései révén győri helyismerettel is rendelkező OTP Ingatlan Zrt.-t kérték fel az épületegyüttes befejezésére.

A 206 lakásos társasházon 2012 negyedik negyedévében kezdődtek el a munkálatok, azóta lényegében egy teljesen új házat építettünk fel – mondta Ádány Tamás, az OTP Ingatlan Zrt. vezérigazgatója -, így az új lakók magas színvonalú és modern lakásokat tudnak birtokba venni. Meggyőződésem, hogy a komfortérzetet nemcsak a társasház városon belüli jó elhelyezkedése, a sok zöldfelület és a társasház vízparti elhelyezkedése növeli, de a jövőre nézve az a tudat is, hogy az OTP Ingatlan Zrt. egy megbízható beruházó. A felújítás eredményeként az épület és a lakások is az eredetileg tervezettnél szigorúbb energetikai előírásoknak felelnek meg, a lakópark átlagon felüli, „B” osztályú energetikai besorolást kapott.

A lakások harmada, 65 lakás már elkelt az elmúlt fél évben, mondta az értékesítésért felelős Szimler Szabolcs. „A legkeresettebb lakások az 1+2 szobás otthonok, ezek gyorsan is fogynak, de érdeklődés tapasztalható az exkluzív tetőtéri penthouseokra is. A hasonló projektekhez képest nagy előnyünk a közeli Dunapart, hogy csak pár perc a belváros, a saját belső zöldkert, a rengeteg tároló helység, vagy éppen a saját garázs. Az első lakók már költözködnek, hónapokon belül benépesül a lakópark, ilyen ütemben reményeink szerint aránylag rövid idő alatt értékesíteni tudjuk a lakásokat” – tette hozzá Szimler, aki szerint a jó nevű beruházónak és a minőségi ingatlanoknak köszönhetően az új lakópark otthonai egyaránt kelendők az új lakásra vágyók és a befektetők körében is.

Forrás: gyorplusz.hu