CÖF: a kormány hosszabbítsa meg a kilalkoltatási tilalmat!

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) azt javasolja a kormánynak, hosszabbítsa meg a kilalkoltatási tilalmat, amíg a devizaalapú hiteleseket segítő új jogszabály életbe nem lép.

Csizmadia László, a békemeneteket is szervező civil fórum alapítója csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a parlamentbe bekerülő pártokat arra szólította fel, külön-külön álljanak ki nyilvánosan amellett, hogy a Kúria még a nyári bírósági szünet előtt hozza meg a devizahitelesekre vonatkozó jogegységi határozatát. Itt az ideje annak, hogy konstruktív ellenzéki pártpolitizálás kezdődjön – mondta.

cöf_04.10

Budapest, 2014. április 10. Csizmadia László, a Civil Összefogás Fórum (CÖF) alapítója, a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) elnöke (b) és ifj. Lomnici Zoltán, a CÖF jogi szakértője sajtótájékoztatót tart a budapesti Gellért Szállóban 2014. április 10-én. MTI Fotó: Soós Lajos

Azt mondta, azt kérik a pártoktól, hogy „sajtónyilatkozatok helyett” vezetőségi szinten kezdjenek azonnali tárgyalásokat a bankszövetséggel, és eredményeikről tájékoztassák a közvéleményt.

 

Forrás: mti.hu