Netrisk.hu: a kamatkondíciók helyett a hitel elérhetősége az elsődleges

A pénzügyi termékek iránt érdeklődők 86 százaléka a különféle kölcsöntermékekre kíváncsi – állítják a Netrisk.hu elemzői, akik szerint az ügyfelek számára a kölcsönök esetében a kamatkondíciók helyett inkább a hitel elérhetősége az elsődleges.

A Netrisk.hu közleménye szerint tavaly ősszel még – vélhetően a tranzakciós díjak változásának köszönhetően – az érdeklődők 35 százaléka volt kíváncsi a folyószámlatermékekre, mára ez a termékkör az összes látogatói érdeklődés mindössze 7 százalékát teszi ki.

A közlemény idézte Pap Balázst, a Netrisk. hu vezérigazgató-helyettesét, aki szerint „egyértelműen kijelenthető, hogy a várakozásokkal szemben korántsem a legkedvezőbb kamatok, az alacsony teljes hiteldíj mutató (thm) a legfőbb szempont a termékválasztás során, sokkal lényegesebb szempont például a folyósítás összege vagy éppen a gyorsasága.”
    

Elmondta: a kölcsöntermékek közül a legtöbben a gyorskölcsönök és az adósságrendező megoldásokra voltak kíváncsiak, de jelentős az érdeklődés az autóvásárláshoz kapcsolódó hitelek iránt, és fontos szempont a fix részlet lehetősége is.
    

A portál összegzése alapján az elmúlt félév tapasztalata, hogy – bár a banki tranzakciók költségei jelentősen átalakultak -, az emberek továbbra sem sietnek tömegesen folyószámlát váltani. Akik mégis folyószámla-megoldást keresnek, elsősorban az akciós, a díj nélküli, az on-line számlanyitást lehetővé tévő, valamint a különböző feltételek mellett pénzvisszatérítést biztosító termékek iránt érdeklődtek. 
    

A hitelkártyák esetében a termékkört keresők 10 százaléka az olcsóbb üzemanyag-vásárlási lehetőséggel akarna élni, 6 százalékukat a pénzvisszatérítés lehetősége vonzza elsősorban, de az éves díj nélkül kínált kártyák iránt is 4 százalékos a kereslet.
    

A megtakarítási termékek között a magasabb kamattal járó, hosszú távú lehetőségek vonzzák a legtöbb érdeklődőt. Ebben a termékkörben jelentős vonzerővel bírnak a rendszeres megtakarítást lehetővé tévő számlák és a kamatadó nélküli, állami támogatással kiegészített (lakás-takarékpénztári) termékek – írta a Netrisk.hu összegzésében.

Forrás: mti.hu