Vihar – Több ezer bejelentés a biztosítóknál a viharkárok miatt

Több ezer kárbejelentés érkezett péntekig a biztosítótársaságokhoz az utóbbi napokban országszerte tomboló viharok miatt, a becsült kár 400 millió forint fölött van – közölték a biztosítók pénteken.

Négy, lakásbiztosításokkal is foglalkozó társaság juttatta el becslését az MTI-hez. 

Az Aegon biztosító péntek reggelig 800 meteorológiai eredetű kárbejelentésről számolt be, ezekből 512 köthető viharkárhoz. Főleg Borsod-Abaúj-Zemplén, Somogy és Baranya megyékből érkeztek bejelentések, a becsült kárösszeg 68 millió forint. 

A Generali biztosító május első felében 2200 időjárással összefüggő kárbejelentést kapott, amelyek becsült értéke meghaladja a 150 millió forintot. 

A Groupama Garancia biztosító a május 5-e és 15-e közötti időszakra mintegy 8000 kárbejelentést regisztrált, amelyből pénteken 1117 futott be. A becsült teljes kárösszeg 285 millió forint, a legtöbben Budapestről és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből jeleztek káreseményt. A legnagyobb számban, összesen 3005 esetben villámcsapással, 996 alkalommal vezetékes kárral, míg 834 alkalommal üvegtöréssel és repedéssel kapcsolatban érkeztek bejelentések – olvasható a cég közleményében. 

A K&H biztosító a csütörtöki országos vihar és orkán erejű szél pusztítását követően, péntek délelőttig 200 kárbejelentést regisztrált, ezek értéke meghaladja a 10 millió forintot – ismertette a cég.

Forrás: makke.hu