Fűtést szerelt, majdnem felrobbantotta a társasházat

Három év próbára bocsátotta a kaposvári bíróság azt a férfit, aki úgy alakította át társasházi lakásának fűtését, hogy ha beüzemelte volna a barkácsolt rendszert, felrobbanhatott volna az épület.

„A Százholdas Pagonyba mentem”, olvashatták megdöbbenten a katasztrófavédők, rendőrök és kéményseprők a feliratot a kaposvári Jutai úti ház negyedik emeleti lakásának ajtaján, ahova lakossági bejelentés miatt mentek ki tavaly januárban. A tulajdonos helyett csak a cédulát találták, s mivel közvetlen veszély nem indokolta, nem törhették be az ajtót. Utóbb aztán kiderült, a vicces kedvű tulaj akár az egész házat felrobbanthatta volna, ugyanis szétszerelte a kazánt, egy zuhanycsővel összekötötte a radiátorral, s a gázégőt pedig egy gázpalackra szerelte, melyen meggyújtott egy helyes kis farakást.

– Megcsináltam magamnak a fűtést, ahogy jónak láttam – mondta szűkszavúan a közveszély okozással megvádolt 52 éves férfi a keddi tárgyaláson, melyen kiderült, az önjelölt gázszerelő pszichiátriai kezelés és gondnokság alatt áll. Vélhetően emiatt bocsátotta próbára a bíróság, mely pártfogót és további kezelést is rendelt mellé. Az ítéletet a vádlott tudomásul vette, az ügyész három nap gondolkodási időt kért.

Forrás: sonline.hu