Befejező szakaszban egy másfél milliárdos lakónegyedi felújítás Nyíregyházán

Befejező szakaszához ért a nyíregyházi érkerti lakónegyed minőségi megújítása, amelynek költsége több mint másfélmilliárd forint – tájékoztatta a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely polgármesteri hivatalának sajtófőnöke az MTI-t.

Parillák Gabriella közölte: a beruházás költsége 1,5513 milliárd forint, amelyből 1,2368 milliárd európai uniós pályázati támogatás.

A nyíregyházi MÁV-pályaudvarral szomszédos lakónegyedben az év végéig befejeződő projekt elemei közül már megvalósult a civil ház és a rendőrőrs, az általános iskola, valamint két óvoda épületének felújítása. Folyamatban van a közterületek rehabilitációja és tíz tízemeletes, ipari technológiával épült társasház renoválása.

A még hátra lévő munkálatok közül már csaknem 100 százalékos a készültségi szintje a Damjanich sétány rekonstrukciójának, ahol átalakítják a közvilágítás kandelábereit, és utcai bútorokat is kihelyeznek.

Mintegy kilencven százalékban elkészült a lakónegyedben az Ér-patak lefedése és mellette a parkolók bővítése. A pataknál, az orvosi rendelő előtt hasonló a készültségi szintje egy út kialakításának is. Parkoló épül, valamint felújítják a járdát az általános iskolánál, ott a munkálatokkal nyolcvan százalékban végzett eddig a kivitelező.

Hátra van még a patakparti sétány, valamint járdák kialakítása, két terület parkosítása, két játszótér és sportpályák építése. A patakon épül majd egy acéllemez átereszes híd is.

A tíz tízemeletes ház közül kettőben már befejeződött a közösségi helyiségek felújítása, az épületek homlokzati részének szigetelése, a tetők hő- és vízszigetelése. Hasonló munkák folynak már hat épületnél, kettőnél pedig ezután indul a felújítás.

Forrás: mti.hu