Vihar – Tömegesen kapnak bejelentéseket a tűzoltók a fővárosból

Tömegesen kapnak bejelentéseket az illetékesek a kedden a főváros egy részét érintő vihar miatt – közölte a katasztrófavédelem kedd este az MTI-vel.

A közlemény szerint eddig 78 bejelentés érkezett, főként a IV. és a XV. kerületből, közülük hetven esetben még dolgoznak a szakemberek.

Az eddig megoldott vészhelyzetek zöme vízbetörés volt a hirtelen jött csapadék miatt, de több helyen a kidőlt fák, a leszakadó ágak és megrongálódott oszlopok, vezetékek okoztak problémát.

A kárelhárításban csaknem hatvan tűzoltó dolgozik, és az önkéntes egyesületeket is bevonták az elhárításba – tették hozzá.

Több autó is elakadt a IV. és a XV. kerület határán található Árpád úti felüljáró környékén a hirtelen felgyűlt csapadékvízben – írta a katasztrófavédelem. Az első információk szerint az utasoknak sikerült elhagyniuk a járműveket – tették hozzá.

A katasztrófavédelem közleménye szerint villám csapott egy társasház kéményébe a XVI. kerületi Baross utcában. A kémény ledőlt és megrongálta a tetőt, de senki nem sérült meg a balesetben – írták.

Forrás: mti.hu