Klórgáz szivárgott egy újpesti társasházban – FRISSÍTETT (új: semlegesítették a klórmeszet)

Klórgáz szivárgott egy újpesti társasházban szombaton, a mentők három embert vizsgáltak meg, senkit nem kellett kórházba vinni. A tűzoltók szódabikarbónával semlegesítették a klórmeszet, amelyből felszabadult a klórgáz – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI-vel.

Az OKF tájékoztatása szerint a Tóth Aladár utcai háromemeletes ház lakói szúrós szagot éreztek. A gáz egy földszinti helyiségből szivárgott, a katasztrófavédelmi mobil labor műszerei az egészségügyi határértéket meghaladó mértékű klórgázt mutattak ki.

A IV. kerületi tűzoltók légzőkészülékben hordták ki az épületből az ott talált klórmeszet. A katasztrófavédelem késő esti tájékoztatásában arról számolt be, hogy klórmeszet szórtak fel a háromemeletes ház pincéjében. Az anyaggal fertőtleníteni akarták a pincét, azonban a vízzel keveredve az anyagból irritáló klórgáz szabadult fel, ezt érezték a lakók.

A tűzoltók szódabikarbónával semlegesítették az anyagot, felszórták vele a pinceszintet. Átszellőztették a pincét, így a klórgáz koncentrációja az egészségügyi határérték alá csökkent.

A házban néhányan nem érezték jól magukat, a mentők megvizsgálták őket, megállapították, hogy nem szenvedtek mérgezést.

 

Forrás: mti.hu