Új módszerrel próbálkoznak a trükkös tolvajok

Lehúzott ablakkal áll egy autó a közelben, keresem a tulajdonosát, hogy szóljak neki – hétfőn ezzel a „fedőtörténettel” csöngetett be egy fiatalember több kecskeméti társasházba. Vélhetően nem jószándékból tette mindezt, hanem hogy bejusson a gyanútlan idősek lakásába.

Az esetről egy 86 éves, egyedül élő idős asszony értesítette szerkesztőségünket, hogy felhívja a figyelmet: valószínűleg újabb trükkel próbálkoznak a tolvajok a megyeszékhelyen. Még két nappal később is a történtek hatása alatt volt, gyakran megremegett a hangja – egyrészt a felháborodástól, másrészt az átélt izgalmak miatt.

A Nyíri út egyik társasházában lakó hölgy elmondta: hétfőn csöngetett fel hozzá egy fiatalember azzal, hogy egy lehúzott ablakokkal álló gépkocsit látott a közelben, és keresi a tulajdonosát. Olvasónk beengedte a lépcsőházba a szavai szerint jó megjelenésű, udvarias férfit, de ajtót azért nem nyitott, a kis kémlelőablakon keresztül társalgott a váratlan vendéggel. Ő azzal toldotta meg a történetet, hogy egy nyitva hagyott Opelről van szó, amelyben csomagokat is hagytak, ezért ő mindenképpen szeretné megtalálni a tulajt.

– Annyira segítőkésznek és becsületesnek tűnt, hogy majdnem teljesen elhittem a szavait. Csak az lett gyanús, hogy mindenhova be akart csöngetni, pedig többször kijelentettem neki, hogy a mi házunkban senkinek sincs Opelje, de ennek ellenére is erősködött – idézte fel az idős asszony. Talán nem véletlen, hogy felmerült benne a kétely a férfi jó szándékát illetően, olvasónk ugyanis negyven évig dolgozott a rendőrkapitányságon igaz, irodai dolgozóként, de így is az átlagnál jóval több tapasztalata van a bűnözőkről.

43140_k1

Végül a fiatalember elment. Mint később kiderült, nem sokkal később a szomszédos Balaton utcára nyíló társasházban adta elő a sztorit. Csakhogy – és ez végképp megerősítette olvasónkat abban, hogy trükkös tolvajról, sőt tolvajbandáról van szó – ekkor már nem Opelről, hanem Volvóról szólt a sztori… Szerencsére a csengetésre a kapuhoz lelépcsőző 92 éves asszonyban is megvolt a kellő bizalmatlanság, ő is a csukott ajtón keresztül társalgott az illetővel. Akinek egyébként hirtelen két, már kevésbé jól öltözött társa is felbukkant, és már hármasban győzködték a nénit, engedje be őket. Végül csak akkor tűntek el – igaz, villámgyorsan –, amikor a hölgy felvetette: mi lenne, ha szólna a rendőrségen dolgozó unokájának…

Baon.hu